احلى البنات ईχ المشـــرفة χई
سحرك انهارده :
مساهماتى : 239
| موضوع: طريقة عمل الرقاق .... 31/7/2011, 5:43 pm | |
|
اهلاً بيكم يا أحلى بنوتات المنتدى
اليوم جيبت لكم طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة
اتفضلوا الوصفة يا قمرات
المقادير :
-12 قطعه رقاق. -1كيلو لحمه مفروم احمر. -2بصله متوسطه مفرومه جيدا. -ملح وفلفل اسمر حسب المذاق (2ملعه ملح صغيره,1ملعقه فلفل اسمر صغنونه برده). -1ملعقه سمن بلدي او زبده صفراء كبيره +3ملعق زيت زره او عباد الشمس. -1 ليتر شوربه ساخنه اي نوع شوربه. صنيه مستديره لعمل الرقاق.
الطريقة :
-الاول نعمل اللحمه المفرومه تتعصج وهقول ازاي نجيب البصله المفرومه تتزلها علي ملعقه سمن بلدي كبيره حتي تصبح لونها اصفر دهبي كده ماشي ونجيب كيلو اللحمه ونعد نقلب فيها ونحط الملح والفلفل معاها وبعدين ايه بئي يا حلوين نسيبها لحد متسوتي بتاع ربع ساعه بس .
--نجيب الصينية اللي هانعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن -نسخن نوع الشوربه الموجود عندنا -نمسك الرقاق و نغطس أول واحد في الشوربه من غير ما تلين و نحطها في الصينية و ندهنها بالسمنة أو نقطع عليها قطع صغيرة من الزبدة و بعدين نعمل طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة حوالي 6طبقات و نفرد فوقه طبقة من اللحم المعصج و بعدين نحط فوقه طبقات تانية من الرقاق بنفس الطريقة ( نسقيه بالمرقة و نحطه و بعدين ندهنه بالسمنة) لحد ما نعمل برده 6 طبقات و ندهن الوش بالسمنة جيدا -ندخله فرن متوسط الحرارة لحد ما يبقى لونه دهبي .
و بلهناء والشفاء لكل اميرات مملكتنا الغاليات
الموضوعالأصلي : طريقة عمل الرقاق .... المصدر : سحـر الأميـرات الكاتب: احلى البنات |
|
miss pink §©¤•» المراقبـــــــة «•¤©§
سحرك انهارده :
مساهماتى : 325
| |